Medoptik Legitimerad optiker erikslund Västerås

Medoptik, din lokala optiker i Västerås. Företaget drivs av syskonen Peter och Karolin Vetterskog, båda legitimerade optiker. Välkommen till oss.

Måndag – Fredag: 10-18
Lördagar: 10-14
Söndagar: Stängt

Barnglasögon från Medoptik

Barn som är 8 år gamla och äldre går hos optiker för att göra synundersökning. Barn som är yngre än 8 år går hos ögonmottagningen på Västmanlands sjukhus i Västerås, man kan vända sig direkt till ögonmottagningen för tid.

Glasögon för barn sätter extra höga krav på både bågar och glas då de ofta behöver klara tuffa tag, sitta stadigt och korrigera stora synfel. Våra bästa barnglasögon är Nano som är tåliga och sitter väldigt stadiga Vi har ett brett utbud av barnglasögon.

För barn 8-19 år finns ett glasögonbidrag på 800 kr via Västmanlands läns landsting. Bidraget fås i form av rabatt i butiken vid köp av glasögon eller linser. Våra billigaste paket täcker hela glasögonkostnaden vilket gör glasögonen gratis för ditt barn.

Glasögonbidrag

Barn och ungdomar kan få bidrag från landstinget Region Västmanland till och med dagen innan de fyller 20 år. Glasögonbidraget behöver du inte söka själv utan sköts automatiskt mellan optikern och landstinget. Det finns två olika bidrag beroende på barnets ålder. Vad som gäller just ditt barn kan du läsa mer om på Vårdguiden 1177.se

Boka tid för synundersökning

Läkar- och synintyg för körkort

Som enda optiker kan Medoptik – ICA Maxi Erikslund erbjuda både Syn- och Läkarintyg vid ett och samma besök. Korta väntetider tack vare att vi har egen läkare i butiken regelbundet. Allt registreras elektroniskt, inga blanketter behövs.

Synintyg för alla behov

Vi utför synintyg för alla behov. För det mesta kan vi ta det på drop-in, glöm inte att ta med en giltig legitimation.

Bekymmer med torra ögon?

Torra ögon kan ge problem med att ögonen svider, rinner, ger dimsyn m.m. Vi har kunskapen och kan hjälpa till, boka en tid för synundersökning och berätta om dina problem.

Ögonhälsa

Dålig syn orsakas ofta av synfel, men ibland kan det vara p.g.a. ögonsjukdomar. Hos oss får du alltid en grundlig undersökning av din ögonhälsa när du gör en synundersökning. Vi kan upptäcka ögonsjukdomar långt innan du själv märker av de. Tack vare vårt breda kontaktnät av ögonläkare kan vi hjälpa till med snabba remisser om så krävs.