Medoptik Legitimerad optiker erikslund Västerås

Medoptik, din lokala optiker i Västerås. Företaget drivs av syskonen Peter och Karolin Vetterskog, båda legitimerade optiker. Välkommen till oss.

Måndag – Fredag: 10-18
Lördagar: 10-14
Söndagar: Stängt

Solglasögon från Medoptik

Vi har ett stort och komplett utbud av solglasögon oavsett om du prioriterar pris eller kvalitet. Alla våra modeller kan fås både med och utan styrka. Vad sägs om ett par klassiska Ray-Ban eller ett par sportiga Oakley med Prizm glas? Vi har solglasögon med och utan styrka från Ray-Ban, Oakley, Norr och Carrera. Du glömmer väl inte att även skydda barnens ögon från den skadliga UV-strålningen?

I solglasögon ligger det mycket mode, men man får inte glömma att det viktigaste med solglasögon är att de skyddar mot solens skadliga UV-strålar. Skyddar man inte ögonen löper man ökad risk för både gråstarr och problem med gula fläcken när man blir äldre. Alla våra solglasögon är CE-märkta vilket garanterar att de skyddar från solens UV-strålning.

Alla våra solglasögon kan fås med

— Enstyrke eller progressiva glas
— Med eller utan polarisation
— Drive Wear som är optimerat för bilkörning
— Olika mörkhetsgrad och färg på glasen
— Olika typer av spegeleffekter
— Repskydd och antireflex
— Plast eller mineralglas (riktigt glas)
— Okrossbara glas (Polykarbonat och Trivex)
— Extra kurviga glas för sportglasögon
— Olika tunnhetsgrader på glasen

Vi erbjuder mer!

Vi har även clip-on och flip-up som man sätter på sina vanliga glasögon. Det allra senaste är en variant av solglasögon som man har ovanpå sina vanliga glasögon och som skyddar mot sidoljus. Dessa kallas Biocovers och är gjorda av miljövänlig plast byggd på ricinolja istället för fossila oljor vilket passar in i dagens eco trend. Även Polaroid har utanpå-glasögon som kallas fitovers.

När det gäller sport och solglasögon krävs ofta speciallösningar, kom in till oss så kan vi berätta mer. Vi har hjälpt kunder med lösningar för t.ex. mountainbike, golf, orientering, simning, cykling, skidåkning, skytte.

Vi har ett stort utbud av solglasögon från Ray-Ban, Maui Jim, Norr, Polaroid, Cebé och Bolé. Vi kan även beställa hem modeller efter önskemål med snabba leveranser.

Välkommen in!

Boka tid för synundersökning

Läkarintyg för körkort med högre behörighet

Som enda optiker kan Medoptik – ICA Maxi Erikslund erbjuda både Syn- och Läkarintyg vid ett och samma besök. Korta väntetider tack vare att vi har egen läkare i butiken regelbundet. Allt registreras elektroniskt, inga blanketter behövs.

Synintyg för alla behov

Vi utför synintyg för alla behov. För det mesta kan vi ta det på drop-in, glöm inte att ta med en giltig legitimation.

Bekymmer med torra ögon?

Torra ögon kan ge problem med att ögonen svider, rinner, ger dimsyn m.m. Vi har kunskapen och kan hjälpa till, boka en tid för synundersökning och berätta om dina problem.

Ögonhälsa

Dålig syn orsakas ofta av synfel, men ibland kan det vara p.g.a. ögonsjukdomar. Hos oss får du alltid en grundlig undersökning av din ögonhälsa när du gör en synundersökning. Vi kan upptäcka ögonsjukdomar långt innan du själv märker av de. Tack vare vårt breda kontaktnät av ögonläkare kan vi hjälpa till med snabba remisser om så krävs.