Medoptik Legitimerad optiker erikslund Västerås

Medoptik, din lokala optiker i Västerås. Företaget drivs av syskonen Peter och Karolin Vetterskog, båda legitimerade optiker. Välkommen till oss.

Måndag – Fredag: 10-18
Lördagar: 10-14
Söndagar: Stängt

ARBETSGLASÖGON FRÅN MEDOPTIK

Synen har stor betydelse för säkerhet, effektivitet och trivsel i arbetet. Problem med synen leder ofta till onaturliga arbetsställningar med ryggont, huvudvärk och nackstelhet som följd. Felaktigt skydd för ögonen utgör också en direkt fara för att skada eller mista synen i arbetet.

Arbetsglasögon är en lagstadgad rättighet. Det är arbetsgivarens ansvar att erbjuda anställda synundersökning för att fastställa eventuella behov av arbetsglasögon. Personal som arbetar minst en timme om dagen framför en dator har laglig rätt att få terminalglasögon av sin arbetsgivare.

Terminalglasögon

Terminalglasögon är den vanligaste typen av arbetsglasögon. Vi har goda kunskaper både inom ergonomi och om vilken inverkan synavstånd samt belysning har på arbetet. Många gånger kan små förändringar som t ex placering av dataskärmar, tangentbord och ljuskällor skapa en betydligt bättre synmiljö. Med vårt kompletta sortiment av rumsprogressiva glas, terminalglasögon och skyddsglasögon har vi det som passar alla typer av arbetsuppgifter. Vi har även ytbehandlingar som reducerar blått ljus från bildskärmar.

Skyddsglasögon

Våra skyddsglasögon kommer från tyska UVEX och uppfyller alla certifieringar på skydd inom EU. UVEX har även ett brett utbud av skyddsglasögon oavsett om de ska klara splitter, frätande syror, svetsblänk etc.

Vi kan erbjuda alla typer av företag förmånliga avtal för arbetsglasögon och terminalglasögon, kontakta oss så hjälper vi dig!

Boka tid för synundersökning

Läkarintyg för körkort med högre behörighet

Som enda optiker kan Medoptik – ICA Maxi Erikslund erbjuda både Syn- och Läkarintyg vid ett och samma besök. Korta väntetider tack vare att vi har egen läkare i butiken regelbundet. Allt registreras elektroniskt, inga blanketter behövs.

Synintyg för alla behov

Vi utför synintyg för alla behov. För det mesta kan vi ta det på drop-in, glöm inte att ta med en giltig legitimation.

Bekymmer med torra ögon?

Torra ögon kan ge problem med att ögonen svider, rinner, ger dimsyn m.m. Vi har kunskapen och kan hjälpa till, boka en tid för synundersökning och berätta om dina problem.

Ögonhälsa

Dålig syn orsakas ofta av synfel, men ibland kan det vara p.g.a. ögonsjukdomar. Hos oss får du alltid en grundlig undersökning av din ögonhälsa när du gör en synundersökning. Vi kan upptäcka ögonsjukdomar långt innan du själv märker av de. Tack vare vårt breda kontaktnät av ögonläkare kan vi hjälpa till med snabba remisser om så krävs.