Medoptik Legitimerad optiker erikslund Västerås

Medoptik, din lokala optiker i Västerås. Företaget drivs av syskonen Peter och Karolin Vetterskog, båda legitimerade optiker. Välkommen till oss.

Måndag – Fredag: 10-18
Lördagar: 10-14
Söndagar: Stängt

Glas från Medoptik

Vilket glas ska just du ha? Det beror på flera saker och är en av anledningarna till att man gör en synundersökning. Genom synundersökningens olika tester och resultat ger optikern råd och rekommendationer om olika glasalternativ. Ju noggrannare synundersökning desto bättre glas.

Det finns flera hundra typer av glas och glasbehandlingar samt flera olika glasmaterial. Vilken kombination som passar bäst är högst individuell beroende på hur vardagen ser ut, vilken typ av arbete man har, vilka synkrav man har och inte minst vilken budget man har. Tack vare optikerns höga kunskaper får du hjälp med vilket glas som blir bäst för just dig.

För att kunna tillgodo se alla med bra glasögon och synkomfort använder vi flera olika glasleverantörer där var och en är specialist på sitt område.

Zeiss grundades 1846 i Tyskland. Världsledande tillverkare av precisionsoptik och högteknologisk utrustning till optiker och ögonkliniker. Zeiss tekniska kompetens och innovativa idéer skapar lösningar som är mycket mer än bara glas t.ex. DriveSafe optimerat för mörkerkörning!

Tysklands ledande tillverkare av glasögonglas och glasögonbågar. Rodenstock grundades 1877 av Josef Rodenstock och sysselsätter globalt cirka 4 500 medarbetare i över 85 länder.

Multilens är ett svenskt bolag som under en lång tid har utvecklat och tillverkat optik för speciella behov som normal optik inte kan tillfredsställa. Det kan vara optik för personer som har nedsatt syn, har en ögonsjukdom, vistas i extrema miljöer m.m.

RAY-BAN® är mest kända för sina ikoniska bågar, men gör numera även högkvalitativa glas med styrka till sina bågar. Självklart med logotypen i glaset. Finns som klara glas, solglas, polariserade Chromance solglas och även progressiva. Glasen är digitalt optimerade, kan fås med blåljusfilter och håller mycket hög kvalitet.

Leica är för många mest kända för sina extremt fina kameror och höga optiska kvalitet på kameraobjektiv. Samma höga kvalitet kan du nu få på dina glasögon. Upplevelsen är ett otroligt klart och behagligt glas med minimalt med störningar. Leica har såklart vunnit pris för bästa glas för sin prestation.

När det gäller sportglasögon med styrka är det få tillverkare som klarar av att göra glas med samma höga kvalitet som Oakley. De har ett brett sortiment med klara glas, solglasögon, olika varianter av Prizm polariserade solglasögon anpassade för specifika sporter samt progressiva.

ZEISS Synprofil

Min synprofil – ett unikt syntest från ZEISS
Genom testet får du veta hur dina vanor påverkar din syn. Och genom detta ta reda på vilka glasögonglas från ZEISS, som passar just dig bäst.

Uppgifterna du anger om din personliga livsstil används för att ta fram en synprofil. Denna synprofil kan din optiker sedan använda vid ert nästa möte för att hjälpa dig optimalt. I kombination med resultaten av din ögonundersökning tar optikern fram en lösning med ZEISS-glas exakt skräddarsydda efter din livsstil och dina synvanor.

Boka tid för synundersökning

Läkarintyg för körkort med högre behörighet

Som enda optiker kan Medoptik – ICA Maxi Erikslund erbjuda både Syn- och Läkarintyg vid ett och samma besök. Korta väntetider tack vare att vi har egen läkare i butiken regelbundet. Allt registreras elektroniskt, inga blanketter behövs.

Synintyg för alla behov

Vi utför synintyg för alla behov. För det mesta kan vi ta det på drop-in, glöm inte att ta med en giltig legitimation.

Bekymmer med torra ögon?

Torra ögon kan ge problem med att ögonen svider, rinner, ger dimsyn m.m. Vi har kunskapen och kan hjälpa till, boka en tid för synundersökning och berätta om dina problem.

Ögonhälsa

Dålig syn orsakas ofta av synfel, men ibland kan det vara p.g.a. ögonsjukdomar. Hos oss får du alltid en grundlig undersökning av din ögonhälsa när du gör en synundersökning. Vi kan upptäcka ögonsjukdomar långt innan du själv märker av de. Tack vare vårt breda kontaktnät av ögonläkare kan vi hjälpa till med snabba remisser om så krävs.