Medoptik Legitimerad optiker erikslund Västerås

Medoptik, din lokala optiker i Västerås. Företaget drivs av syskonen Peter och Karolin Vetterskog, båda legitimerade optiker. Välkommen till oss.

Måndag – Fredag: 10-18
Lördagar: 10-14
Söndagar: Stängt

Läkarintyg för körkort med högre behörighet

Vanligtvis gör man synintyget hos optiker och läkarintyget på vårdecntral. Som enda optiker kan Medoptik – ICA Maxi Erikslund erbjuda både Optiker- och Läkarintyg vid ett och samma besök, pris 1400 kr (vid diabetes tillkommer diabetesintyg på 450kr).

Allt registreras elektroniskt, så inga blanketter behövs.

  • Om du äter mediciner ta med aktuell medicinlista.
  • Om du har diabetes ta med HbA1c värden (långtidssockret). Kontakta din vårdcentral så hjälper de dig eller logga in på 1177.se och se om det finns där.

Både synintyg och läkarintyg registreras samma dag som du besöker oss. Det viktiga är registreringsdatumet. Sen har Transportstyrelsen några veckors handläggningstid, men de ser då när intygen registrerades.

Intygen är bara en del av ansökningsprocessen. Transportstyrelsen är de som beslutar, godkänner eller underkänner ansökningar. Vid frågor om ansökningen kontakta i första hand Transportstyrelsen

Synundersökning för glasögon ingår i priset men måste bokas vid annat tillfälle då det är en mer omfattande undersökning.

Pris: 1400:-

Ring för tidsbokning, tel. 021-13 01 01 eller maila info@medoptik.se

Synintyg för alla behov

Vi utför synintyg för alla behov. För det mesta kan vi ta det på drop-in, glöm inte att ta med en giltig legitimation.

Bekymmer med torra ögon?

Torra ögon kan ge problem med att ögonen svider, rinner, ger dimsyn m.m. Vi har kunskapen och kan hjälpa till, boka en tid för synundersökning och berätta om dina problem.

Ögonhälsa

Dålig syn orsakas ofta av synfel, men ibland kan det vara p.g.a. ögonsjukdomar. Hos oss får du alltid en grundlig undersökning av din ögonhälsa när du gör en synundersökning. Vi kan upptäcka ögonsjukdomar långt innan du själv märker av de. Tack vare vårt breda kontaktnät av ögonläkare kan vi hjälpa till med snabba remisser om så krävs.