Medoptik Legitimerad optiker erikslund Västerås

Medoptik, din lokala optiker i Västerås. Företaget drivs av syskonen Peter och Karolin Vetterskog, båda legitimerade optiker. Välkommen till oss.

Måndag – Fredag: 10-18
Lördagar: 10-14
Söndagar: Stängt

Skötsel är A och O

Den största risken med kontaktlinser är att få infektioner i ögonen eller att använda en lins som inte passar ögonen och som därmed skadar ögonen. Uppstår skador på ögonen är risken stor att de blir kvar resten för livet med nedsatt eller i värsta fall blindhet som följd. Därför är det viktigt att följa optikerns rekommendationer och sköta sina linser och ögon. Samt att göra den årliga linsundersökningen där skador kan upptäckas tidigt och därmed undvikas. Vid linsundersökningen har du även chans att få prova nyheter helt kostnadsfritt.

Vi tillhandahåller bara linsvätskor som är bra för dina ögon och som rengör linserna på ett säkert sätt.

Hos Medoptik tar vi hand om dina ögon på bästa sätt!

Våra skötselsystem
Biotrue Multi-Purpose Solution 300 ml och Flight pack 2x60ml
Boston Advance Cleaner
Boston Advance Conditioning Solution
EasySept peroxidlösning 360 ml
ReNu MPS Multi-Purpose Solution 360 ml

Vi har även Renu Flight Pack 2 x 60 ml som passar utmärkt till recept för slime eller slajm som är väldigt populärt.

Boka tid för synundersökning

Läkar- och synintyg för körkort

Som enda optiker kan Medoptik – ICA Maxi Erikslund erbjuda både Syn- och Läkarintyg vid ett och samma besök. Korta väntetider tack vare att vi har egen läkare i butiken regelbundet. Allt registreras elektroniskt, inga blanketter behövs.

Synintyg för alla behov

Vi utför synintyg för alla behov. För det mesta kan vi ta det på drop-in, glöm inte att ta med en giltig legitimation.

Bekymmer med torra ögon?

Torra ögon kan ge problem med att ögonen svider, rinner, ger dimsyn m.m. Vi har kunskapen och kan hjälpa till, boka en tid för synundersökning och berätta om dina problem.

Ögonhälsa

Dålig syn orsakas ofta av synfel, men ibland kan det vara p.g.a. ögonsjukdomar. Hos oss får du alltid en grundlig undersökning av din ögonhälsa när du gör en synundersökning. Vi kan upptäcka ögonsjukdomar långt innan du själv märker av de. Tack vare vårt breda kontaktnät av ögonläkare kan vi hjälpa till med snabba remisser om så krävs.