Medoptik Legitimerad optiker erikslund Västerås

Medoptik, din lokala optiker i Västerås. Företaget drivs av syskonen Peter och Karolin Vetterskog, båda legitimerade optiker. Välkommen till oss.

Måndag – Fredag: 10-18
Lördagar: 10-14
Söndagar: Stängt

Vi kan kontaktlinser!

Har du kontaktlinser sedan tidigare kan du förutom att göra dina kontroller hos oss i Västerås även få möjlighet att prova nyheter. Vi håller oss ajour med senaste nytt bland kontaktlinser för att du som kund ska bli så klarsynt som möjligt.

Har du aldrig haft linser tidigare hjälper vi dig att prova ut några. Vi har heltäckande paket med olika varianter t.ex. endagarslinser, månadslinser, progressiva linser och linser som man kan sova med. Som grund börjar vi alltid med en synundersökning för att kontrollera om du kan ha kontaktlinser och vilken modell som passar bäst för dig. Därefter lär vi dig hur du hanterar linserna och hur du enkelt får i och ur dem. Kom in så berättar vi mer!

Linstyper

Det finns ett enormt utbud av kontaktlinser beroende på vilka krav de ska uppfylla och hur ofta de ska användas. Vi har alla typer av linser från de stora tillverkarna och även skräddarsydda individuella linser. De vanligaste linserna är dagslinser och månadslinser, vissa månadslinser kan man sova med…

Skötsel

Den största risken med kontaktlinser är att få infektioner i ögonen eller att använda en lins som inte passar ögonen och som därmed skadar ögonen. Uppstår skador på ögonen är risken stor att de blir kvar resten för livet med nedsatt eller i värsta fall blindhet som följd…

Synundersökning

Vår styrka är grundliga synundersökningar och ögonhälsa. I vår synundersökning ingår alltid kontroll av ögonbotten, något få optiker erbjuder. Vi värnar om synen och vill ge dig som kund en grundlig kontroll av synen och dina ögons hälsa…

Våra linsleverantörer

Johnson & Johnson Vision Care AB  |  CooperVision Nordic AB
Bausch & Lomb Nordic AB  |  ExpertOptik AB  |  Alcon Nordics A/S

Vet du att vi har läkare på Medoptik?

Vi hjälper dig med synintyg både vanliga och för tung trafik.

Aktuella erbjudanden - Kontaktlinser

Alltid gratis provlinser

Våra provlinser är gratis under själva utprovningsfasen. Det gäller både vid linsundersökning och nytillpassning av linser.

Stor linsvätska på köpet

Köper du en halvårsförbrukning med linser bjuder vi på en stor linsvätska.

Gratis test av linser

Nyfiken på att skaffa linser? Innan du bestämmer dig för att ta steget har du möjlighet att testa gratis i butiken och känna hur det känns.

Individuella linser

Många kan ha standardlinser som kan köpas lite här och där. Är man inte nöjd med standardlinser finns det individuella kontaktlinser som skräddarsys efter just ditt öga för maximal komfort.